Spaken voor bakfietsen Kopen en Verkopen

Fiets
11. May 2023
33 views
Spaken voor bakfietsen Kopen en Verkopen


Hier vind je de passende spaken voor jouw Babboe bakfiets. Wil je spaken kopen? Door nieuwe te bestellen kun je de spaken in je bakfiets vervangen of vernieuwen. Belangrijk is dat je de juiste spaken koopt met de goede spaaklengte en spaakdikte.

Wanneer je spaak kapot is, moet je niet verder gaan fietsen. Alle spaken samen zorgen ervoor dat een fietswiel recht is en op zijn plek blijft. Met een kapotte spaak, kan er een slag in het wiel ontstaan, waardoor er extra kracht op de andere spaken komt te staan, die daardoor ook weer kunnen breken. Je kunt het beste je spaak snel (laten) vervangen om meer schade aan je wiel te voorkomen.

Controleer regelmatig de spaakspanning van je bakfiets. Op het eerste gezicht vallen slappe spaken namelijk niet op, maar ze kunnen in je binnenband gaan prikken en zo een lekke band veroorzaken. Ook kunnen de spaken uiteindelijk afbreken, zodat je zelfs een nieuw wiel moet aanschaffen.

Bij een nieuwe bakfiets, of nieuw wiel, is het belangrijk om de eerste weken de spaakspanning regelmatig te controleren. De spaken zijn bij de eerste ritjes namelijk nog niet afgestemd op jouw fietsgedrag.

Opmerkingen

Op dit bericht zijn er geen opmerkingen toegevoegd

Voeg nieuwe opmerking toe

U moet worden ingelogd om nieuwe opmerkingen toe te voegen. Log in
Categorieën
Fiets
De laatste tijd becommentarieerd